Ndryshimi mes inspektimeve të "Nafta"

3 bytes removed ,  8 vjet më parë
 
=== Përbërja e naftës ===
Përbërsit kryesorë të naftës janë hidrokarburet.Kryesisht gjejme arenet, alkanet dhe cikloalkanet.Në naftë gjenden dhe komponime që pëmbajnë okigjen, azot, sulfurdhe squfur. Komponimet e azotit dhe sulfuritsqufurit i japin erë naftës erë jo të këndshme.
 
=== Vetitë ===
Anonymous user