Ndryshimi mes inspektimeve të "Nafta"

42 bytes removed ,  8 vjet më parë
 
=== Përpunimi I naftës ===
Nafta nxirret nga thesllsitë e ndryshme të tokës. Ajo del vetë në sipëfaqe të tokës, në formë curili, nëse është nën shtypje të gazeve. Mirpo presioni që I bëni gazeve shpeshë here nuk është I mjaftueshëm, prandaj duhet ushtruar presion artificial nga jashtë.
 
Nafta kalonë nëpër tri faza :
* 1. Pasttrimi nga uji, nga rëra, dhe paparstëtitë e tjera, me ndihmën e naftësjellës, të cisternave, kamionëve të transportit hekurudhor ose të tankerëve përcilelettransportohet deri në rafineri.
* 2. Distilimi fraksional Ii naftës, distilm fraksional quhet ndarja e një përzierjesh komponimesh në thyesa sistilimi, që vlojnë në kufij të caktuar të temperatures.
Distilm fraksional quhet ndarja e një përzierjesh komponimesh në thyesa distilimi, që vlojnë në kufij të caktuar të temperatures.
* 3. Përpunimi I thellë I produkteve të përfituara nga distilimi fraksional me process hidropastrimit, reformimit dhe kregingutkrekingut.
 
;Hidropastrimi.
Është process që largon përbërjen e sulfuritsqufurit nga nënproduktet e naftës sepse shkatkon brejtjen e motorit dhe ndotjen e mjedisit. VeqëLargimi emiri tregon se largimi I sulfuritsqufurit bëhet me hodrogjenhidrogjen. Procesi zhvillohet në rpaniprpani të katlaizatorëve.
 
;Reformimi.
Është process që shërben për përmismin e cilësisë së benzenesbenzines. Kjo duhet me shëndrriminbehet me shëndrrimin e alakneve ne varg të degzuardegezuar në cikloalkabne dhe arene.
 
;Krekingu.
Anonymous user