Ndryshimi mes inspektimeve të "Jusuf Vrioni"

v
Ndryshim i emrit shqiperi në Shqipëri
v (Ndryshim i emrit shqiperi në Shqipëri)
[[Berat]]i, vendlindja e [[Vrionasit|Vrionasve]], nëpërmjet bashkisë së qytetit do ta nderonte Jusuf Vrionin pas vdekjes së tij, më 18 Qershor 2001, me titullin ''Qytetar Nderi''.
 
Për mirënjohjen dhe vlerësimin e përkthyesve me kontribut të çmuar në njohjen dhe promovimin e letërsisë shqipe në gjuhë dhe kultura të huaja, Ministria e Kulturës, Turizmit, Rinisë dhe Sporteve e Republikës së ShqiperisëShqipërisë më [[2006]] krijoi çmimin ''Jusuf Vrioni''.
 
==Aktiviteti Letrar si Përkthyes==