Ndryshimi mes inspektimeve të "Amëza informatike"

v
Robot: ndryshime kozmetike
v (Robot: ndryshime kozmetike)
'''[[Amëza]] [[informatika|informatike]]''' është amëzë abstrakte, [[vegla informatike|vegël informatike]] dhe si e till për përdoruesin paraqitet grafikisht si mbajtëse e [[fleta|fletave]]ve dhe [[registri|regjistrave]] informatikë dhe në të njëjten kohë për sistemin operues e gjuhën programuese të makinës është një adresë bazë e regjistritruar për disa regjistra tjerë.
 
Amëzat e tilla përdoren për qëllime teknike dhe optike. Futja apo nga aspekti teknik regjistrimi i fletave në një amëzë bëhet me ndihmën e veglave grafike apo duke regjistruar me vegla tjera. Kjo i mundëson zhvilluesit pamje më të qartë dhe çasje më të organizuar në fleta.
 
== Amëzat në internet ==
Me qëllim të paraqitjeve të punimeve të ndryshme në rrejtin e gjërë (internet), këto punime pregatiten në fleta dhe futen në një amëz e cila bartet në një shërbyes elektronik në rrjetë ku regjistrohet në një adres (domen). Fleta e parë e kësaj adrese zakonisht paraqitet grafikisht para lexuesin dhe i shërben për orientim gjatë shfletimit të amëzës. Kjo fletë nga përdoruesit e internetit thirret me emra të ndryshem sa që ngatërrohet edhe me tërë amëzën. Emërtime më të njohura gjatë bisedave të lira janë Faqja (e internetit), Fleta e internetit, Webpage, Homepage (paraqitje personale) etj.
 
{{cung}}
{{veglat informatike organizuese}}
 
[[CategoryKategoria:Vegla informatike]]