Dallime mes rishikimeve të "Marrëveshja e Mastritit"

v
Robot: Faqe e palidhur
(Faqe e re: Më 1 nëntor 1993, hyri në fuqi Traktati i Mastrichtit, duke krijuar zyrtarisht Bashkimin Europian. Traktati ishte hartuar në v. 1991, në takimin e delegatëve të ...)
 
v (Robot: Faqe e palidhur)
 
{{Faqe e palidhur|data=shtator 2012}}
Më 1 nëntor [[1993]], hyri në fuqi [[Traktati i Mastrichtit]], duke krijuar zyrtarisht [[Bashkimin Europian]]. Traktati ishte hartuar në v. [[1991]], në takimin e delegatëve të [[Komunitetit Europian]], në [[Mastricht]] të [[Holandës]] dhe firmosur në v. [[1992]]. Marrëveshja synonte krijimin e [[Parlamentit Europian]], e [[Bankës Europiane Qëndrore]], përdorimin e një monedhe të përbashkët dhe unifikimin e politikës së jashtme dhe sigurisë.