Ndryshimi mes inspektimeve të "Muhammed Ikballi"

v
Robot: Faqe e palidhur
v (Robot: Faqe e palidhur)
{{Faqe e palidhur|data=shtator 2012}}
Në përgjithësi '''Muhammed Ikballi''' njihet si poet dhe filozof por në të njejtën kohë ai ishte edhe jurist, politikan, reformatorë si dhe dijetar i madh Islam. Njerëzit i dhuruan atij titullin "Poeti i Lindjes" edhe pse ai kurrë nuk e konsideroi veten poet. Në korrespodencën e tij me Seid Sulejman Nadvin [1885 - 1953] gjendet: "Unë kurrë nuk e kam konsideruar veten poet. Nuk jam rival i askujtë dhe nuk konsideroj askënd rival timin . Nuk kam kurrfarë interesi në artin poetik. Por, po, unë kam një qëllim specifik ku për shprehjen e tij përdori poezinë duke patur në konsiderim gjendjen dhe traditën e vendit tim."