Ndryshimi mes inspektimeve të "Ligjëratat e Ciceros"

v
Robot: ndryshime kozmetike
v (Robot: ndryshime kozmetike)
{{pp}}
'''Ligjëratat e Ciceros'''<br />
'''Orationes'''<br />
Janë përmbledhje fjalimesh të mbajtura nga autori antikë [[Mark Tul Ciceroni|Ciceroni]]. Këto fjalime ai i kishte mbajtur si burrë shteti dhe si avokat. Këto fjalime dallohen për fuqinë bindëse dhe për forcën tërheqëse të fjalës. Autori në këto fjalime përdor një gjuhë të zgjedhur dhe të përpunuar me një stil të qartë dhe të bukur. Mendimet janë të ilustruara me figura shumë tërheqëse gjuhësore.
 
 
 
* Pro Quinctio
* Pro Roscio Amerino
* Pro Roscio Comodeo
* de Lege Agraria Contra Rullum
* In Verrem
* de Imperio Cn. Pompei
* Pro Caecina
* Pro Cluentio
* Pro Rabirio Perduellionis Reo
* In Catilinam I-IV
* Pro Murena
* Pro Sulla
* Pro Flacco
* Pro Archia Post Reditum in Senatu
* Post Reditum in Quirites
* de Domo Sua
* de Haruspicum Responsis
* Pro Cn. Plancio
* Pro Sestio
* In Vatinium
* Pro Caelio
* de Provinciis Consularibus
* Pro Balbo
* Pro Milone In Pisonem
* Pro Scauro
* Pro Fonteio
* Pro Rabirio Postumo
* Pro Marcello
* Pro Ligario Pro Deiotaro
* Philippics
 
 
 
== Burim i të dhënave ==
* Ilirët dhe Iiria tek autorët antikë ISBN 99927-1-639-8
== Shiko dhe këtë ==
* [[Personalitete nga antika dhe mesjeta]]
 
<!-- kategorizim dhe ndëruiki -->
 
[[CategoryKategoria:Dokumente historike]]
[[CategoryKategoria:Iliri]]