Dallime mes rishikimeve të "Rrjeti yll"

2 bytes added ,  8 vjet më parë
v
Robot: ndryshime kozmetike
v
v (Robot: ndryshime kozmetike)
 
[[Rrjeti]] [[ylli|yll]] është një rrjet i formuar nga mjete të ndryshme kompjuterike komunikuese të cilat janë të lidhura në formën e yllit dhe është lidhja e tretë e mundëshme e elementeve, një kombinim i lidhjes paralele dhe asaj serike.
 
== Rrjeti komjuterik ==
Me anë të kësaj lidhje formohet edhe rrjeti kompjuterik në punishte, një rrjetë e veglave elektronike të lidhura për një qendër shërbyese që mund të jetë e ndarë nga ajo komanduese, i njohur nga zhvilluesit si rrjeti star {nga [[ang.]] ''Star network'', [[shqiptimi|lexo]]: ''star netuork'' me kuptimin rrjeti yll i [[punishtja|punishtes]]}. Ky është një rrjet i cili ka një shpërndarje të atillë që një nga mjetet e komunikimit (router, kompjuter, switch, etj.) gjendet në qendër (si në yll) dhe mjetet tjera janë të shpërndara në formë të degëve të yllit, d.m.th në skajë dhe janë të lidhura me qendrën.