Dallime mes rishikimeve të "Kushtetuta e Shqipërisë"

Sipas kushtetutës, organi ligjvënës përbëhet nga një dhomë - Kuvendi - dhe ka 140 anëtarë, të cilët zgjedhin kreun e shtetit, Presidentin e Republikës, si dhe Këshillin e Ministrave e ngarkuar me pushtetin ekzekutiv.
 
== Histori e ligjevekushtetutave shqiptare ==
 
Tradita e shqiptarëve për rregull dhe ligj është e vjetër. Prej ligjeve të vjetra kujtohet [[Kanuni]], një lloj kushtetute e respektuar nga një pjesë e mirë e shqiptarëve për shekuj. Prej kanuneve shquhet ai i [[Lekë Dukagjini]]t, që sipas shënimeve u kodifikua në shek. XV nga princi shqiptar me po të njëjtin emër. Zanafilla e kanuneve besohet të jetë më e vjetër, ndërkaq.
539

edits