Ndryshimi mes inspektimeve të "Gjeografia e Guinejës Ekuatoriale"

v
Robot: ndryshime kozmetike
v (Robot: ndryshime kozmetike)
[[Relievi]] i Guinesë Ekuatoriale është kryesisht terren bregdetar i rrafshët që në brendi formon shkëmbinj ndërsa në ishuj është terren i krijuar nga vullkanet. Pika më e ultë e relievit 0m është përgjatë oqeanit Atlantik dhe ajo më e larta në lartësi mbidetare prej 3,008 metrave në vendin e quajtur "Piko Bazile" ([[Gjuha angleze|ang.:]] ''Pico Basile'').
 
Si [[Pasurit natyrore|pasurit natyrore]] të Guinesë Ekuatoriale sipas [[CIA-Factboock]] llogariten të jenë : [[Nafta]], [[Vajguri]], [[Pylli|Pyjet (druri)]], rezerva të vogla të pa eksploruara të [[Ari|arit]] ''(Au)'', [[Mangani]] ''(Mn)'', [[Urani]] ''(U)'', [[Titani]] ''(Ti)'' dhe [[Hekuri]] ''(Fe)''. Si [[Toka e punueshme|tokë e punueshme]] llogaritet të jetë diku 4.63% e sipërfaqes së vendit.
 
{{gjeo-cung}}
{{Afrika-gjeo}}
 
[[CategoryKategoria:Gjeografia e shteteve|Guineja Ekuatoriale]]
 
[[en:Geography of Equatorial Guinea]]