Dallime mes rishikimeve të "Ekonomia e Serbisë"

v
Robot: ndryshime kozmetike
v (Robot: ndryshime kozmetike)
[[Ekonomia]] në [[Serbia|Serbi]] është më shumë e bazuar në [[Industria|industri]] dhe [[Bujqësia|bujqësi]], Vitet më të favorshme për ekoniminë serbe ishin gjatë fillimit të viteve 80-ta, ndërsa në pozitë më të vështirë ishte prej vitit 99-të, gjatë bombardimeve të [[NATO|NATO-së]]. Ndërsa për bujqësinë në Serbi mund të themi se është ende një pjesë shumë e rëndësishme e ekonomisë sërbe. Sipërfaqja e përgjithshme e tokës bujqësore në Serbi kalon 6 milion hektarë me, ku me pronësi private mbi 85%. Serbia prodhon produkte të ndryshme bujqësore, krysisht drithëra, [[Fruta|fruta]] dhe [[Perimet|perime]] të cilat janë të rëndësishme në bujqësinë e shtetit.
 
== Ekonomia e Serbisë në nivelin Internacional ==
* Vendin e 2-të: Prodhimin e [[Malinat|malinave]] (pas [[Rusia|Rusisë]])
* Vendin e 2-të: Prodhimin e [[Kumbulla|kumbullave]] (pas [[Kina|Kinës]])
* Vendin e 3-të: Prodhimin e [[Misër|misërit]]
 
== Kompanitë më të mëdha ==
Kompanitë më të mëdha të bujqësisë serbe të prodhimit të lëngjeve janë "Fresh & Co", "Foodland", "Nektari", "BeoWine Fair", etj.
 
[[Kategoria: Ekonomia e shteteve të Evropës]]
[[Kategoria: Ekonomi]]
 
[[bg:Икономика на Сърбия]]
[[oc:Economia de Serbia]]
[[ru:Экономика Сербии]]
[[sr:Привреда Србије]]
[[sh:Privreda Srbije]]
[[sr:Привреда Србије]]
[[zh:塞爾維亞經濟]]