Ndryshimi mes inspektimeve të "Udhëheqës të shteteve në vitin 1809"

Shtim te dhenash te reja
(Faqe e re: '''{{PAGENAME}}''' janë të radhitur sipas kontinenteve dhe pastaj në kontinente janë të radhitura shtetet sipas shronjës. == Afrikë == == Amerikë Jugore == == Amerikë Veriore==...)
 
(Shtim te dhenash te reja)
'''{{PAGENAME}}''' janë të radhitur sipas kontinenteve dhe pastaj në kontinente janë të radhitura shtetet sipas shronjës.
== Afrikë ==
* '''[[Buganda]]''' – [[Semakokiro]], Mbret i Buganda (1771–1814)
* '''[[Bunyoro]]''' – [[Kyebambe III]], Omukama i Bunyoro (1786–1835)
* '''[[Burundi]]''' – [[Ntare IV Rugamba]], Mbret i Burundi (1796–1852)
* '''[[Konfederata Ashanti]]''' – [[Osei Bonsu]] (1804–1824)
* '''[[Dahomey]]''' – [[Adandozan]], Mbreti i Dahomey (1797–1818)
* '''[[Perandoria Etiopiane]]''' – [[Egwale Seyon]], Perandor i Etiopisë (1801–1818)
* '''[[Perandoria Fulani]]''' - [[Usman dan Fodio]], Kalifi i Fulani (1804–1814)
* '''[[Ketu]]''' - Ajibolu, Oba i Ketu (1795–1816)
* '''[[Sulltanati i Fumban]]''', Mbouombouo, Sulltan (1757–1814)
* '''[[Perandoria Jolof]]''' - Mba Buri-Nyabu, Perandor i Jolofit (1800–1818)
* '''[[Madagaskari]]''' – [[Andrianampoinimerina]], Mbret i Merina (1787–1810)
* '''[[Mayotte]]''' - [[Suhali bin Salim]], Sulltan i Mayotte (1807–1817)
* '''[[Ndzuwani]]''' – [[Alawi bin Husain]], Sulltan i Ndzuwani (1796–1816)
* '''[[Ruanda]]''' – [[Yuhi III]], Mwami i Ruandës (1797–1830)
* '''[[Sabe]]''' - Ola Obe Yai, Oba (1803–1818)
* '''[[Emirati Yauri]]''' - Muhammadu Dan Ayi dan Ahmadu Jerabana Albishir, Emiri i Yauri (1799–1829)
* '''[[Zulu]]''' – [[Senzangakona kaJama]], Mbret i Zuluve (1781–1816)
 
== Amerikë Jugore ==
 
* '''[[Haiti]]''' - [[Henri Christophe]], President i Haitit (1806–1811)
== Amerikë Veriore==
* '''[[Kebek]]''' - [[George III ]], Mbret i Britanisë së Madhe (1760–1820)
* '''[[Miskito]]''' - [[George Frederic Augustus I]], Mbret i Miskito (1801–1824)
* '''[[SHBA]]''' –
**# [[Thomas Jefferson]], [[Presidenti i SHBA]] (1801–1809)
**# [[James Madison]], [[Presidenti i SHBA]] (1809–1817)
 
 
== Australia dhe Oqeania ==
 
* '''[[New South Wales|Kolonia e New South Wales]]''' – [[George III]], [[Mbret i Britanisë së Madhe]] (1760–1820)
* '''[[Huahine]]''' - Tenania Tamatoa, Mbreti i Huahine (1793–1810)
 
== Australi dhe Oqeani ==
 
== Azi ==
* '''[[Afganistan]]''' –
** Kabul -
**# [[Shoja Shah]], Mbreti i Afganistanit (1803–1809)
**# [[Mahmud Shah Durrani]], Mbreti i Afganistanit (1809–1818)
* '''[[Ahom]]''' - [[Suklingphaa]], Mbret i Ahom (1795–1811)
* '''[[Brunei]]''' - [[Muhammad Kanzul Alam]], Sulltani i Bruneit (1807–1829)
* '''[[Kina]]''' ([[Dinastia Qing]]) – [[Jiaqing]], Perandor i Kinës (1796–1820)
* '''[[Perandoria e Japonisë]]'''
**Monarku – [[Kokaku]], Perandori i Japonisë (1780–1817)
**Shoguni ([[Tokugawa]]) – [[Tokugawa Ienari]], [[Shogun|Shoguni i Japonisë]] (1786–1837)
** '''[[Mbretëria Ryūkyū]]''' – [[Shō Kō]], Mbret i Ryūkyū (1804–1828)
* '''[[India]]'''
** '''[[Chhatarpur]]''' - [[Kunwar Sone Singh Ponwar]] (1785–1816)
** '''[[Perandoria Maratha]]''' - [[Baji Rao II]], [[Peshwa]] (1796–1818)
* '''[[Johor]]''' - [[Mahmud Shah III]], Sulltani i Johor (1761–1812)
* '''[[Korea]]''' ([[Dinastia Joseon]]) – [[Sunjo]], Mbret i Joseonit (1800–1834)
* '''[[Kokand]]''' -
*#'Alim Khan, Kani i Kokand (1800–1809)
*#Muhammad 'Umar Khan, Kani i Kokand (1809–1822)
* '''[[Las Bela (principatë)|Las Bela]]''' - Mir Khan I, Udhëhoqi më 1776-1818
* '''[[Persia]]''' – [[Fat′h Ali Shah Qajar]], Shahu i Persisë (1797–1834)
* '''[[Shtetet Shan]]'''
:*'''Kyawkku Hsiwan''' - Nga Kaw Tha, Udhëheqës 1783-1820
:*'''[[Lawksawk]]''' - Hkun Sam Lik, Udhëheqës 1791-1811
:*'''[[Tawngpeng]]''' - Ba Hkun Kein Möng, Udhëheqës 1781-1819
:*'''[[Yawnghwe]]''' - Sao Yun, Udhëheqës 1762-1815
* '''[[Perandoria Sikh]]''' - [[Ranjit Singh]], Maharaxhai i Perandorisë Sikh (1801–1839)
* '''[[Sumenep]]''' - Tirtanegara, Sulltan i Sumenep (1763–1811)
* '''[[Tonk]]''' - [[Muhammad Amir Khan]], Nawabi i Tonk (1798–1834)
* '''[[Vietnam]]''' - [[Gia Long]], [[Perandor]] (1762–1820)
 
 
== Europë ==
* '''[[Andorra]]''' –
** [[Francesc Antoni de la Dueña y Cisneros]], Peshkopi i Urgell (1797–1816)
** [[Napoleon Bonaparte|Napoleon I]], Perandori i Francës (1804–1814)
** '''[[Austria]]''' - [[Francis II]], Perandori i Austrisë (1792-1835)
** '''[[Bohemia]]''' - [[Francis II]], Mbreti i Bohemisë (1792–1835)
* '''[[Konfederata e Rinit]]'''
** '''[[Bavaria]]''' - [[Maximilian I]], Mbreti i Bavarisë (1799-1825)
*** Kryeministër - [[Maximilian von Montgelas]] (1799–1817)
** '''[[Saxony]]''' - [[Frederick Augustus I]], Mbreti i Saxony (1763-1827)
** '''[[Westphalia]]''' - [[Jérôme Bonaparte]], Mbreti i Westphalia (1807–1813)
** '''[[Württemberg]]''' - [[Frederick I i Württemberg|Frederick I]], Mbreti i Württemberg (1797*-1816)
* '''[[Carrara]]''' - Felice Pasquale Bacciochi, Princi i Carrara (1806–1814)
* '''[[Danimarkë–Norvegji]]''' –
** Monarku – [[Frederick VI]], Mbreti i Danimarkës (1808–1839)
** Kryeministër – [[Christian Gunther]] (1797–1810)
* '''[[Finlanda]]''' -
**Monarku -
**#[[Gustav IV Adolf]], Mbreti i Suedisë (1792–1809)
**#[[Charles XIII]], Mbreti i Suedisë (1809)
**#[[Alexander I]], Duka i Madh i suedisë (Cari i Rusisë) (1809–1825)
* '''[[Francë]]''' – [[Napoleon Bonaparte|Napoleon I]], Perandori i Francës (1804–1814)
* '''[[Britania e Madhe]]''' –
**Monarku – [[George III]], [[Mbret i Britanisë së Madhe]] (1760–1820)
**Kryeministër –
**#[[William Henry Cavendish-Bentinck]] (1807–1809)
**#[[Spencer Perceval]] (1809–1812)
* '''[[Hollanda]]''' - [[Louis Bonaparte|Louis I]], Mbret i Hollandës (1806–1810)
* '''[[Hungari]]''' - [[Franz II]] [[Perandoria e Shenjtë Romake]] (1792–1835)
* '''[[Irlanda]]''' – [[George III]], Mbreti i Irlandës [[Mbret i Britanisë së Madhe]] (1760–1820)
* '''[[Italia]]''' -
**Monark - [[Napoleon Bonaparte|Napoleon I]], Mbreti i Italisë (1805–1814)
**Përfaqësues - [[Eugène de Beauharnais]] (1805–1814)
* '''[[Mali i Zi]]''' - [[Petar I Petrović Njegoš]], Princ-Peshkopi i Malit të Zi (1782–1830)
* '''[[Perandoria Osmane]]'''
**[[Sulltani]] – [[Mahmud II]] (1808–1839)
**[[Veziri i madh]] –
**# [[Çarhaci Ali Pasha]] (1808–1809)
**# [[Yusuf Ziyaüddin Pasha]] (1809–1811)
* '''[[Shtetet Papale]]''' - [[Papa Piu VII]] (1800–1823)
* '''[[Portugali]]''' –
**Mbretëresha - [[Maria I Francisca]], Mbretëreshë e Portugalisë (1777–1816)
**Regjenti - [[John VI i Portugalisë]], Princ-Regjent i Portugalisë (1799–1816)
* '''[[Prusia]]''' – [[Frederick William III]], Mbret i Prusisë (1797–1840)
**Kryeministër - Konti [[Friedrich Ferdinand Alexander zu Dohna-Schlobitten]] (1808–1810)
* '''[[Rusia]]''' – [[Alexander I]], Cari i Rusisë (1801–1825)
* '''[[Sardenja]]''' - [[Victor Emmanuel I]], Mbret i Sardenjës (1802–1821)
* '''[[Siçilia]]''' - [[Ferdinand III]], Mbret i Siçilisë (1759–1825)
* '''[[Spanja]]''' – [[Joseph Bonaparte]], Mbret i Spanjës (1808–1813)
* '''[[Suedia]]''' –
*#[[Gustav IV Adolf]], Mbret i Suedisë (1792–1809)
*#[[Charles XIII]], Mbret i Suedisë (1809–1818)
* '''[[Varshava]]''' - [[Frederick Augustus I]] i Saksonisë, Duka i Varshavës (1807–1813)
* '''[[Vllahia]]''' - [[Constantine Ypsilanti]], Vovoid i Vllahisë (1802–1816)
 
 
== Lindje e Mesme dhe Afrikë veriore ==
* '''[[Abu Dabi]]''' – [[Shakhbut bin Dhiyab]], Sheiku i Abu Dabit (1793–1816)
* '''[[Egjipt]]''' - [[Mehmet Ali Pasha]], Përfaqësues i Francës në Egjipt (1805–1848)
* '''[[Maroku]]''' – [[Slimane]], Sulltani i Marokut (1792–1822)
* '''[[Tripoli]]''' - [[Yusuf ibn Ali Karamanli]], Pashai i Tripolit (1795–1832)
* '''[[Tunizia]]''' -
** Beu - [[Hammuda ibn Ali]], Beu i Tunisit (1782–1814)
** Veziri i Madh - [[Yusuf Sahib al-Tabi]] (1800–1815)
 
== Evropë ==
 
[[Category:Udhëheqës të shteteve në vite]]