Ndryshimi mes inspektimeve të "OLIM"

1 byte removed ,  7 vjet më parë
v
Robot: ndryshime kozmetike
(Faqe e re: Kompania "Olim" sh.a. themeluar në vitin 1999, me objekt të veprimtarisë së tij: "prodhimit dhe tregtimit të naftës ushqimor, ushqim të kafshëve, Import - eksportin e lëndëve...)
 
v (Robot: ndryshime kozmetike)
Importi e prodhimi i vajit vegjetal, dyshohet se tregu është i manipuluar.
Konkurrenca: Dy kompanitë manovrojnë me çmimet.
Një nga produktet kryesore të konsumit me përdorim të gjerë dhe të përditshëm, siç është vaji vegjetal, mund të jetë bërë pjesë e një “plani” manipulimi nga kompanitë që operojnë në treg. Të paktën këto janë aludimet fillestare të Autoritetit të Konkurrencës, i cili, pasi ka marrë një ankesë dhe ka parë situatën, ka vendosur hapjen e një hetimi paraprak.
Tregu
Hetimi, që do të përfshijë periudhën nga janari i këtij viti deri në tetor, do të përqendrohet në prodhimin/importin dhe shitjen me shumicë të vajit vegjetal. Sipas të dhënave paraprake, në vendimin e Konkurrencës theksohet se tregu ka një përqendrim të lartë, që ka ardhur në rritje nga viti 2010, duke kulmuar në gusht-tetor 2012. Në tregun e prodhimit të vajit vegjetal, sipas Konkurrencës, operojnë vetëm dy kompani. “Në tregun e prodhimit të vajit vegjetal operojnë vetëm dy ndërmarrje, “Olim” sh.a. dhe “Vajra Bimore” sh.a. Këto dy ndërmarrje importojnë vajin e