Dallime mes rishikimeve të "Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës"

v
Roboti: Duke korrigjuar ridrejtimet
v (Roboti: Duke korrigjuar ridrejtimet)
'''Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës''' (ASHAK), është themeluar më [[20 Dhjetor|20 dhjetor]] të vitit [[1975]] në [[Prishtina|Prishtinë]] me Ligj të veçantë të [[Kuvendi i Republikës së Kosovës|Kuvendit të Kosovës]].
 
Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës (Akademia e Kosovës) është institucioni më i lartë i shkencës dhe i artit në Kosovë i themeluar nga Kuvendi i Kosovës. Interesi publik e kombëtar i Akademisë shprehet në ushtrimin e veprimtarisë së saj në fushën e shkencës dhe të artit, që përfshin kultivimin, nxitjen dhe zhvillimin e mendimit shkencor dhe të krijimtarisë artistike. Selia e Akademisë është në Prishtinë. <ref name=KK200419>LIGJI PËR AKADEMINЁ E SHKENCAVE DHE TЁ ARTEVE TЁ KOSOVЁS [http://www.assembly-kosova.org/common/docs/ligjet/2004_19_al.pdf Në amëzën assembly-kosova.org]</ref>
 
== Anëtarë nderi ==
* [[Ferid Murati|Ferid Murad]]
 
== In Memoriam ==
<small><references /></small>
== Shih edhe ==
* [[Akademia e Shkencave e Shqipërisë|Akademia e Shqipërisë]]
 
== Lidhje të jashme ==