Ndryshimi mes inspektimeve të "Guns N' Roses"

Ndreqje drejtshkrimi
(Përkthimi i emrit të grupit është gabim dhe përmban lidhje në një artikull shumë të turbullt, atij mbi shqiptimet.)
(Ndreqje drejtshkrimi)
== Historia e grupit ==
 
Anëtarët e grupit në kulm të karrierës ishin [[Axl Rose]], [[Slash]], [[Izzy Stradlin]], [[Duff McKagan]] dhe [[Steven Adler]]. Rose, Stradlin dhe McKagan ishinkanë meqenë bendintë grupit që kur ky u krijua, dhe Slash dhe Adler erdhën pak më vonë. BendiGrupi u formua në [[Los Angeles]] të CalifornisëKalifornisë. Ata u regjistruan me kompaninkompaninë muzikore Geffen Records. Në vitin 1987 atahodhën në lëshuanqarkullim albumin Appetite for Destruction.
Këngët më famoze tefamshme të grupit janë [[Welcome to the Jungle]], [[Paradise City]], [[Sweet Child o' Mine]], [[Patience]], [[Live and Let Die]], [[November Rain]], [[Knockin' on Heaven's Door]], [[Don't Cry]], anddhe [[Civil War]].
 
Muzika që ata krijuan ishte ndryshe nga stili rok i viteve 80. Ata nuk luanin muzikë "Hair Metal". Por gjithashtu stili muzikor i ngjante rokut tradiconaltradicional. Për këtë arsye shumë fanatikë muzikortë muzikës u interesuan për GnR. Grupi pofillimet niseshei të krijoheshpat në vitin 1985. BendiGrupi ei vjetër ei vokalistit Axl Rose quhej Hollywood Rose ndërsa eai i kitaristit të vjetër Tracii Guns quheshequhej L.A Guns. Ata bashkuan këto dy emra dhe e quajtenquajtën grupin Guns N' Roses.
 
Në 1985 GnR vajtënshkuan në Seattle për të përformuarkoncerte. Tracii Guns dhe Rob Gardiner nuk mundmundën të merrnin pjesë. Rose thërritithirri Slash dhe bateristin Steven Adler, të cilët ishin miq të tij. Ata pranuan dhe ngaprej ajoasaj momentkohe u bënë pjestarëpjesëtarëpërkohëshëmpërkohshëm. Kur grupi u kthye në LA, ata shkruajtën ''Welcome to the Jungle'' e cila u bë një ndër këngët e tyrefamozetë famshme. Në vitin 1990 bateristi Steven Adler u pushua nga grupi, pasi ai filloi te abuzonte drogëme drogën. Ai u zvëndësuazëvendësua nga Matt Sorum.
 
Albumi i fundit i GnR titullohet [[Chinese Democracy]].
 
== AntarëtAnëtarët e grupit ==
AntaretAnëtarët aktuale tetanishëm të grupit janejanë:
 
[[Axl Rose]] - këngëtarëvokal.
 
[[Dizzy Reed]] - tastiertastierë.
 
[[Robin Finck]] - kitarrekitarë.
 
[[Tommy Stinson]] - bassbas.
 
[[Bryan Mantia]] - bateri.
[[Frank Ferrer]] - bateri.
 
[[Richard Fortus]] - kitarrekitarë.
 
[[Chris Pittman]] - tastiertastierë.
 
[[Ron Thal]] - kitarrekitarë.
 
== Veprat muzikore ==
* 1998: Welcome To The Videos ''(DVD/VHS)''
 
== ShikoShikoni edhe ==
 
== Lidhje të jashtme ==