Ndryshimi mes inspektimeve të "Informatika"

29 bytes added ,  7 vjet më parë
+ {{Commonscat|Computer science}}
(+ {{Commonscat|Computer science}})
Detyra e informatikës qëndron kështu në përpunimin e të dhënave në lidhje me një problem praktik, informacionet që nevojiten për zgjidhjen ose trajtimin e vetë problemit. Mjeti themelor teknologjik në të cilin bazohet informatika është Përpunuesi Elektronik. Çdo kompjuter, nga më i fuqishmi deri tek më ekonomiku, është i përbërë nga dy elemente themelore: harduere dhe softuere.
('''hard''' = i fortë, i rëndë; '''soft''' = i butë, i lehtë '''ware''' = përbërës). Me termin harduere tregohet çdo pajisje fizike, pjesë e kompjuterit si për shembull (kasa, [[ekrani]], [[kujtesa]], [[disku]], [[tastiera]], njësite hyrëse dhe dalëse etj.) Nga ana tjetër me termin softuere tregohen programet që përdoren në kompjuter (''Word'', ''Excel'', ''Gimp'', ...) dhe që nëpërmjet informacioneve të ruajtura nga hardueri, prodhojnë rezultatet e kërkuara nga përdoruesi.
 
 
 
 
== Referencat ==
<references/>
 
{{Commonscat|Computer science}}
 
{{Informatika}}
1

edit