Ndryshimi mes inspektimeve të "Frëngova"

No change in size ,  7 vjet më parë
Nga qyteti i Strugës është larg 6 kilometra. Territori është pyjor me pak fushë bujqësore, për këtë arsye një pjesë e banorëve të këtij lokaliteti merren me pylltari, bujqësi dhe blegtori, një pjesë e banorëve punojnë në punë të ndryshme në qytetin e Strugës. Nuk është i vogël numri i banorëve që punojnë dhe jetojnë përkohësisht jasht vendit.
== Demografia ==
Fshati Frëngovë ka 260800 shtëpi dhe numëron 1739 banorë sipas vitit 2002,prej tyre 1734 Shqiptarë apo 99.7 %. Fshati ka shkollën fillore ku mësimin janë duke e ndjekur 300 nxënës.
 
== Ekonomia ==
Frëngovarët në përgjithësi merren me punë të ndryshme: me përpunimin e drurit apo zdrukthtari, me bujqësi e blegtori, si dhe një pjesë e madhe punojnë përkohesisht në perëndim. Duke mos e pasur largë qytetin më të afërt, [[Struga|Strugën]], reth 4 kilometra, shumë fshatarë punojnë në lokale private apo punë shtetërore në këtë qytet.
Anonymous user