Dallime mes rishikimeve të "Mehmet bej Konica"

ska përmbledhje të redaktimeve
v (Roboti: Duke gjeneruar titull per referencat.)
{{Infobox person
| emri = Mehmet Konica
| image = Mehmet Konica.jpg
| datëlindja = [[1878]]
| data e vdekjes = [[1948]]
| kombësia = Shqiptar
| nënshtetësia =
| shkolla =
| profesioni = Politikan
| kompania =
| organizata =
| titulli = Bej
| posti politik =
| paraardhësi =
| pasardhësi =
| partia =
| statusi civil =
| bashkëshortja =
| fëmijë =
| prindër =
| çmime =
}}
'''Mehmet Konica''' (1878-1948) ishte ministër i punëve të jashtme, diplomat karriere dhe veprimtar politik shqiptar. Anëtar i delegacionit të Qeverisë së Vlorës dhe anëtar i delegacionit shqiptar në Konferencën e Ambasadorëve në Londër (1913). Në qeverinë e dalë nga Kongresi i Durrësit u emërua ministër i punëve të jashtme, detyrë të cilën e mbajti edhe në qeverinë e dalë nga Kongresi i Lushnjës. Në vitet 1920-1924 shërbeu si përfaqësues diplomatik i Shqipërisë në Britaninë e Madhe. Në periudhën 1925-1939 ka shërbyer si këshilltar politik pranë kryetarit të shtetit shqiptar.<ref>[http://www.parlament.al/web/Kuvendi_i_Shqiperise_kremton_jubileun_e_100_Vjetorit_te_Pavaresise_ne_nje_ceremoni_ne_nderim_15012_1.php Kuvendi i Shqipërisë kremton jubileun e 100-Vjetorit të Pavarësisë në një ceremoni në nderim të firmëtarëve të Aktit të Pavarësisë, anëtarëve të qeverisë së Lushnjes, udhëheqë...<!-- Roboti_gjeneroi_titull -->]</ref>