Dallime mes rishikimeve të "Assassin's Creed"

v (Robot: ndryshime kozmetike)
 
== Kronologjia ==
* Assassin's Creed: Altair's Chronicles
* Altair i Kronikave
* Assassin's Creed
* Assassin's Creed: Bloodlines
* Bloodlines
* Assassin's Creed: Lineage (Film)
* II Assassin's Creed II
* Assassin's Creed: Discovery
* Discovery
* Assassin's Creed: Brotherhood
* Assassin's Creed: Revelations
* Assassin's Creed: Embers (Film)
* Assassin's Creed III
 
Karakteri i Al Mualim dhe klanit te tij janë bazuar në një sekt islamik të njohur si Urdheri i Hashshashin nga e cila kane origjinën emri vrasësit. Urdhëri pason me një kod nderi të quajtur "Assassin's Creed". Fenë është si vijon : 1) Nuk e bëj ndonjë të keqe të pafajshëm ; 2) Të jetë i matur, dhe 3) Mos kompromis vëllazërimi. Ata gjithashtu ndjekin rendin e famshme e Hashshashin themelues Hassan-i Sabbah : "Asgjë nuk është e vërtetë, gjithçka është e lejuar". Karakteri i Al Mualim është bazuar pothuajse në Rashid ad-Din Sinani, i cili ishte udhëheqës i degës sirian e Hashshashin në 1191 dhe u mbiquajt "Njeriu i vjetër i malit".
Anonymous user