Hape menynë kryesore

Changes

1.235 bytes added ,  6 vjet më parë
 
Egziston edhe nje televizion me i suksesshem ne qytetin e Kumanoves, pra behet fjale per [[Televizionit FESTA|Televizioni Festa]]
 
Televizioni i pavarur "F E S T A" Kumanove funksionon qe nga 21.03.1996. Gjate kesaj periudhe me mjaft sukses ka kryer misionin e vet informativ duke sherbyer si nje rreze drite ne koherat me te veshtira kur ishte e ngulfatur fjala shqipe neper media ne trojet shqiptare.
Më 21 mars të vitit 1996, eterit mediatik në Maqedoni iu bashkangjit edhe TV FESTA nga Kumanova. Tash gati 17 vjet, Televizioni Festa , luan një rrol të rëndësishëm në informimin me kohë , të saktë dhe konform kodeksit gazetaresk dhe standardeve botërore të gazetarisë. Gjatë kësaj kohe sa funskionon Televizioni Festa ka luajtur një rrol të rëndësishëm në informimin e popullatës gjatë periudhave të ndryshme të këtij historiku. Sidomos vlen të theksohet informimi me kohë gjatë Luftës në Kosovë, Luftës në Maqedoni , në Luginën e Preshevës etj, duke dhënë një provim të rëndësishëm në të gjitha proceset në vend dhe në rajon.
Fale depertimit te sinjalit televiziv jashta rajonit te Kumanoves dhe Likoves , si ne Luginen e Presheves dhe pjese te Kosoves, vite me radhe me kohe dhe objektivisht ka informuar popullaten e ketyre trojeve. Ekipi televiziv i "TV F e s t a" mjaft vigjilent ka qene sidomos ne kohen e lufterave ne Kosove, Luginen e Presheves dhe ne Maqedoni.
 
TV FESTA , gjatë kësaj periudhe 17 vjeçare, ka realizuar qindra emisione dokumentare, por edhe emisione informative-politike, ekonomike, kulturore , muzikore edukativo arsimore, fetare e sportive.
 
Njëkohësisht krahas aktiviteteve të përditshme gazetareske, vlen të theksohet se TV FESTA ka shërbyer edhe si fidanishte e gazetarëve të rinjë, të cilët krahas kohës së kaluar, shumica prej tyre sot punojnë në media të rëndësishme në vend dhe jashtë vendit.
 
TV FESTA tani gjendet në një fazë mjaft të rëndësishme të avancimit, pasiqë nga qershori i vitit 2013 të gjitha qendrat televizive në Maqedoni duhet të kalojnë në televizione digjitale. Shi për këtë arsye edhe TV FESTA është duke u përgatitur maksimalisht që ti përmbush të gjitha obligimet dhe kriteret në procesin e digjitalizimit, me çka do të mundësohet sinjal digjital për çdo shtëpi , nënkuptohet shikueshmëri dukshëm më cilësore.
 
Me rastin e hapjes edhe të ueb faqes zyrtare të TV Festa www.tvfesta.net , pikërisht në 100 e vjetorit të Pavarsisë së Shtetit Shqiptar, shpresojmë që të jemi shumë më afër shikuesve tanë të çmuar.
 
== Lidhje të jashtme ==
Anonymous user