Ndryshimi mes inspektimeve të "Ekonomia e Deçanit"

U largua krejt përmbajtja e artikullit
v
 
(U largua krejt përmbajtja e artikullit)
Ekonomia e komunës së [[Deçani]]t ka qene kryesisht bujqësore e cila gjatë luftës është shkatërruar tërësisht Mbas luftës janë bërë disa përpjekje për të rimëkëmbur mirëpo gjer më tani ajo gjendet nënë nivelin e vitit 1998. Shumica e ish-kooperativave aktivitetet e tyre kanë mbyllur. Janë të regjistruara diku 650 biznese me aktivitete të ndryshme tregtare dhe mikro industriale. Dega ekonomike e Hotelerisë ka filluar te aktivizohet nga viti 2003.
Ndër firma më të njohura në komunë janë:
*Fabrika e mobileve që punon me kapacitet prej 10-15% me 35 të punësuar
*Pylltaria me 56 të punësuar
*Sharra me 45 të punësuar
*Dekor me 22 të punësuar
 
[[Category:Ekonomia e qyteteve shqiptare]][[Category:deçan]]
Anonymous user