Dallime mes rishikimeve të "Qendra Juridike e Kosovës"

v
Ndryshimet e 75.126.48.146 u kthyen mbrapsht, artikulli tani ndodhet në versionin e fundit nga Bet 0.
(U largua krejt përmbajtja e artikullit)
v (Ndryshimet e 75.126.48.146 u kthyen mbrapsht, artikulli tani ndodhet në versionin e fundit nga Bet 0.)
Stafi i Zyrës
 
Në themelimin e saj, stafi i QJK-ës përfshinte këshilltarë internacionalë nga OSCE, dhe staf nacional që punonin së bashku. Duke ndjekur strukturën e saj të tanishme, QJK-ës është e përbërë tërësisht nga një staf lokal. Stafi profesional i QJK-ës përfshin një Drejtor, një Kordinator Programesh dhe tre Nënpunës të Projekteve. Numri i stafit të tanishëm është afërsisht 15 të punësuar, duke përfshirë avokatë dhe ekonomistë, staf administrativ dhe stafi ndihmës, praktikantë ndërkombëtarë, një shofer dhe rojet e sigurimit.
 
Bordi i Drejtorave i QJK-s
 
QJK-ës mbikqyret nga një Bord Drejtorash të cilët takohen 4 herë në vit. Antarët e tanishëm të Bordit të QJK-ës janë:
 
Zr. Haki Demolli, Qendra Juridike e Kosovës / Fakulteti Juridik i Prishtinës
Zr. Carsten Weber, OSCE
Zr. Isuf Berisha, Fondacioni Kosovar për Shoqërinë e Hapur (KFOS)
Zr. Živojin Jokanovic, Avokat (Përfaqësues i Minoriteteve)
Zr. Ejup Sahiti, Fakulteti Juridik i Prishtinës
Zr. John Porter American Bar Association (ABA/CEELI)
Znj. Karin Volkner, Këshilli Europian (KE)
Zr. Stefan Kruske, Zyra Gjermane, Prishtinë
 
Buxheti i QJK-s
 
Shpenzimet për startimin fillestar u ofruan nga OSCE në 2000. Deri në fund të 2004 OSCE do të vazhdojë të ofrojë pjesën më të madhe në fondacionin e QJK-ës. Përpara se kjo ndalesë e fondeve nga OSCE të ndodhë, QJK-ës ka marrë disa iniciativa me organizatat dhe agjencitë partnere lokale dhe internacionale. Lista e mëparshme dhe e tanishme e partnerëve të QJK-ës përfshin:
 
American Bar Association / ABA/CEELI
Projekti Finlandez për të Drejtat e Njeriut
Qeveria Gjermane nëpërmjet OSCE
Zyra Gjermane në Prishtinë
Fondi Marshall Gjerman i Shteteve të Bashkuara të Amerikës (FMG) / Trusti Ballkanik për Demokraci
 
Fondacioni Kosovar për Shoqërinë Civile (FKSC)
Fondacioni Kosovar për Shoqërinë e Hapur (KFOS)
Zyra Zvicerriane në Prishtinë
Departamenti për Zhvillimin Internacional i Anglisë (DFID)
Agjencia e Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Zhvillimin Internacional (USAID)
Qeveria e Shteteve të Bashkuara të Amerikës nëpërmjet OSCE
Banka Botërore
 
Shtrirja e larmishme e vetëdijes juridike, edukimit, trajnimeve dhe programeve të hulumtimeve të QJK-ës kanë nevojë për mbështetjen tuaj. Ju lutem konsideroni të kontriboni për zhvillimin e ligjit në Kosovë duke dhënë donacione për Qendrën Juridike të Kosovës!
 
 
[[Category:Kosovë]]
1.144

edits