Komunikimi: Dallime mes rishikimesh

473 bytes added ,  10 vjet më parë
[redaktim i pashqyrtuar][redaktim i pashqyrtuar]
No edit summary
Rreshti 22:
 
'''Shprehjet e fytyrës.''' Disa shkencëtarë besojnë se shumë shprehje të fytyrës si buzëqeshja, të qeshurit dhe të qarët janë universale dhe të pranishëm në të gjitha kulturat.
'''GjuhaGjithashtu edhe pozicioni, qëndrimi i trupit apo e ashtuquajtura ,,gjuhë e trupit", zë vend në procesin e komunikimit pa fjalë.'''Pozicioni i trupit në rastin e komunikimit është më domethënës.Sjellje joverbale e cila mund të shprehë emocionalitet. Nervoziteti mund të shprehet nga kafshimi i thonjve të gishtave ose rrotullimi i gishtave të mëdhenj rreth njëri tjetrit.Shikimi në sy,drjetimi drejt personit,të ulur përballë kanë domethënien e vet.Ato tregojnë për interesimin që ka personi për personin tjetër.Kjo formë komunikimi shpeshherë përdoret edhe në diplomaci,në këshillime,kur dëshirohet t'i tregohet klientit për kujdesin ndaj tij etj.
 
 
===Komunikimi verbal===
3

edits