Dallime mes rishikimeve të "Fjalor enciklopedik nga teknologjia e informacionit"

ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
[[Image:Fjalor Enciklopedik nga Teknologjia e Informacionit.jpg|thumb|300px|Ballina]]
 
'''FjalorFjalori Enciklopedik nga Teknologjia e Informacionit''' autor i të cilit është [[Ali Mehmeti]] është fjalor i parë i këtij lloji në gjuhën shqipe. Sipas përmbajtjes, ndoshta do ishte më saktë të quhet [[enciklopedi]].
 
Fjalori ka 570 faqe në formatin 24x17cm, me sqarime për rreth 2300 terma nga teknologjia e informacionit (IT). Në një vend do t’i gjeni definicionet e qarta dhe dallimet mes informatikës, teknologjisë së informacionit, shkencave kompjuterike apo shkencës mbi informacionin, sikurse edhe ndërmjet Internetit dhe uebit (web), terma këto që shpesh herë krijojnë konfuzion. Në fjalor janë të përfshirë të gjithë termat e rëndësishëm, nga telegrafi dhe kodi i Morzeut, gjer te termat nga Interneti. Çdo term i sqaruar në këtë fjalor, është përshkruar, definuar apo shpjeguar me ato terma, sqarimin e të cilëve mund ta gjeni po ashtu brenda fjalorit. Nëse i referohemi termit telekomunikim, aty përmenden termat siç janë: medium, sinjal, vala elektromagnetike, radio vala, rrezja laser, rryma elektrike, modelet e komunikimit, etj, kurse për të gjitha këto mund t’i gjeni edhe sqarimet adekuate.
Anonymous user