Hape menynë kryesore

Changes

32 bytes added ,  6 vjet më parë
v
Bot: Automated text replacement (-|thumb| +|parapamje|)
 
===== Bujqësia dhe Blegëtoria =====
[[Skeda:Delet.jpg|250px|thumbparapamje|right|Delet e Brrutit]]
[[Skeda:Lopet-brrut.jpg|250px|thumbparapamje|left|Lopet e Brrutit]]
 
200 lopë
 
Brruti ka sipërfaqe të mëdha me pyje (ah, dushku, pishe, bredh etj.) Pyjet janë private(hise) dhe publike
[[Skeda:Pyjet.jpg|250px|thumbparapamje|right|Pyjet e Brrutit]]
 
===== Tregëtia dhe Turizmi =====
==== Arsimi dhe Shëndetësia ====
 
[[Skeda:Shkolla-brrut.jpg|thumbparapamje|250px|right|Shkolla e re e Brrutit]]
 
Gati 100% e banorëve kanë të perfunduar shkollimin fillor, 25-30% shkollimin e mesem dhe rreth 10 % univerzitar (nr. I vogël I femrave)
==== Ujësjellsi dhe kanalizimi ====
 
[[Skeda:Krojluzja.jpg|thumbparapamje|250px|right|Krojluzja - Burim uji i cili derdhet në basenin e Brrutit]]
 
Fshati ka tre bazene të ujit dhe rrjetin, dy nga bazenet janë në gjendje të mirë,
==== Mjedisi ====
 
[[Skeda:Shpella-brrutit.jpg|thumbparapamje|250px|right|Shpella e brrutit]]
 
Mbeturinat grumbullohen nga kompania komunale e mbledhjes së mbeturinave
==== Identiteti dhe Kultura ====
 
[[Skeda:Xhamia-brrutit1.jpg|thumbparapamje|200px|left|Xhamia e Brrutit-Madh]] [[Skeda:Xhamia-Brrutit.jpg|thumbparapamje|300px|Xhamia e Brrutit-Vogël]]
 
Brruti ka disa vende arkeologjike me rëndësi për trashëgiminë kulturore ku përfshihen gërmadhat e një kështjelle dhe një kisheje ortodoxe shqiptare, varreza të vjetra, vendsupozime për vendbanime të vjetra etj.