Dallime mes rishikimeve të "Angjelina Araniti"

Njohja e saj me Stefanin e verbër djalin e Despotit të Sërbisë ndodhi më 1459 në kohën kur Despoti i Serbisë së bashku me djalin e tij u strehua tek i ati i Angjelinës, [[Gjergj Araniti]] për shkak të ndjekjes që i bënë [[Perandoria osmane|osmanët]] pas rënies së [[Smeredeva|Smederevës]]. Aty ata u dashuruan. Stefan Brankoviçi u verbua nga sulltani turk me 8 maj 1441 pasi sipas sulltanit i ati i Stefanit i shkeli kushtet e paqes.<ref name="pirroprifti" />
 
Angjelina dhe Stefani patën dy djem Gjergjin (Maksim) dhee Joanin.<ref name="pirroprifti" /> dhe dy vajza Mara e Milica. Zonja Angjelina dhe despoti Brankoviç u larguan për në territoret e [[Lidhja e Lezhës|lidhjes së Lezhës]] dhe më pas në [[Friuli]], [[Itali]], kur [[Despotati serb]] dhe territoret e Lidhjes u pushtuan nga [[Perandoria osmane]].<ref name=Elsie/> Territori i despotatit që nga viti 1459 ishte nën pushtimin osman.
 
Në vitin 1485, me vdekjen e bashkëshortit, dhe shpalljen e të birit, Gjergjit, despot titullar i [[Despotati serb|Despotatit serb]] në ekzil Angjelina shkoi në [[Mbretëria e Hungarisë|Mbretërinë e Hungarisë]]. Mbreti hungarez Mateja i jep në pronësi qytetin dhe pasurinë e [[Kupinova|Kupinovës]] në [[Vojvodina|Vojvodinë]]. Duke parë se ajo vetë nuk ishte në gjendje të mbrte të gjithë manastiret, i shkruan një letër prekëse Princit të madh të Moskës, Vasilit III Ivanoviç: