Dallime mes rishikimeve të "Angjelina Araniti"

Angjelina dhe Stefani patën dy djem Gjergjin (Maksim) e Joanin<ref name="pirroprifti" /> dhe dy (ose tre) vajza Maria, Milica (e ndoshta dhe Irena). Zonja Angjelina dhe despoti Brankoviç u larguan për në territoret e [[Lidhja e Lezhës|lidhjes së Lezhës]] dhe më pas në [[Friuli]], [[Itali]], kur [[Despotati serb]] dhe territoret e Lidhjes u pushtuan nga [[Perandoria osmane]].<ref name=Elsie/> Territori i despotatit që nga viti 1459 ishte nën pushtimin osman.
 
Stefan vitin[[Stefan 1485,Brankoviç]] mevdiq vdekjen evitin bashkëshortit1476. Në vitin 1485, dheme shpalljen e të birit, Gjergjit, despot titullar i [[Despotati serb|Despotatit serb]] në ekzil Angjelina shkoi në [[Mbretëria e Hungarisë|Mbretërinë e Hungarisë]]. Mbreti hungarez Mateja i jep në pronësi qytetin dhe pasurinë e [[Kupinova|Kupinovës]] në [[Vojvodina|Vojvodinë]]. Duke parë se ajo vetë nuk ishte në gjendje të mbrtembante të gjithë manastiret, i shkruan një letër prekëse Princit të madhMadh të Moskës, Vasilit III Ivanoviç:
{{Citat|Pushteti tonë po i vjen fundi, ndërsa tëndi sa vjen e rritet. Prandaj edhe të marresh përsipër detyren tonë për tu përkujdesur e ndihmuar Kishat edhe manastiret e shenjta, të ngritura prej të parëve tuaj të pershpirtshem edhe të mitë.|Letër e Angjelinës drejtuar Princit të Moskës, Vasilit III Ivanoviç}}
Me ndihmat që dërgoi Vasili III, Angjelina ndërtoi [[manastiri i Krushedolit|manastirin e Krushedolit]] dhe disa manastire të tjerë. Besohet se ndërtimi i këtij mmanastiri filloi në vitin 1509. Më vonë Angjelina u bë murgeshë në [[manastiri i Krushedolit|manastirin e Krushedolit]], në malin [[Frushka Gora]], [[Syrmia]], ku edhe vdiq në fillim të [[shekulli VI|shek. XVI]].<ref name=Elsie/> Eshtrat e saj ruajtën në këtë manastir. Më 1716, kur turqit u vunë zjarrin këtyre kishave dhe manastireve, murgeshat arritën ta shpëtojnë vetëm një pjesë të eshtrave të Shën-Angjelinës, dorën e majtë, që sot e kësaj dite ruhet në kivotin e kishës së Manastirit të Krushedoll-it.<ref name="pirroprifti" />