Ndryshimi mes inspektimeve të "Zhvillimi i trupit të njeriut"

Kjo eshte koha kur individi fiton vecori anatomike , morfologjike , funksionale , psikike dhe sociale te nje njeriu te ardhshem dhe te rritu .
 
 
== Faza e katërt ==
Faza e tret ( e pjekurise )- eshte koha e pubertetit , kur i riu piqet ne aspektin trupor dhe psikik . Kjo kohe te vajzat fillon prej 11-15 vjec ndresa te meshkujt prej 13-15 vjec . Ne kete kohe te meshkujt formohen spermatozoidet , kurse te vajzat piqen vezet e para dhe shfaqet menstruacioni i pare . Shpeshhere faza e pubertetit eshte koha e stresit sikologjike.
Djemet dhe vajzat ne kete periudh ndeshen me shum ndryshime fizike , qe kryhen ne organizmin e tyre . Kjo eshte arsyeja qe ne kete koh vajzave dhe djemeve duhet ndihmuar me keshilla , toleranc e mirekuptim per sjellet dhe veprimet e tyre ne familje dhe shkoll .
Kjo eshte koha kur individi fiton vecori anatomike , morfologjike , funksionale , psikike dhe sociale te nje njeriu te ardhshem dhe te rritu .
 
== Faza e pestë ==
Anonymous user