Ndryshimi mes inspektimeve të "Koreja e Jugut"

28 bytes added ,  7 vjet më parë
Koreja e Jugut është republikë presidenciale, e ndarë në 16 njësi administrative, dhe vend i zhvilluar me standard të lartë të jetesës. Është ekonomia e katërt më e madhe në Azi dhe e 13-ta në botë sipas barazisë së fuqisë blerëse.<ref name=ref_duplicada_2>{{cite web |url= http://siteresources.worldbank.org/DATASTATISTICS/Resources/GDP_PPP.pdf |title= Gross domestic product 2008, PPP|accessdate= 19 de junio de 2010 |language= inglés|autor= Banco Mundial |work= World Bank.org|fecha= 2009|format= PDF}}</ref> Ekonomia është e orientuar ndaj eksportit, me prodhim të përqendruar në elektronikë, automobila, anije, makineri, petrokemikale dhe robotikë. Korea e Jugut është anëtare e Kombeve të Bashkuara, Organizatës Botërore të Tregtisë, Organizatës për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik (OECD) dhe ekonomive të G-20-shes. Është gjithashtu anëtare themeluese e Forumit të Bashkëpunimit Ekonomik të Azi-Paqësorit (APEC) dhe Samitit të Azisë Lindore.
 
==
===== Titulli =====
==
== Gjeografia ==
{{Kryesor|Gjeografia e Koresë së Jugut}}
Anonymous user