Ndryshimi mes inspektimeve të "Genin"

61 bytes added ,  7 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
==Genin==
'''Genin''' është rangu me i ulet i [[Shinobi|ninxhave]]. Geninët pajisen me shami koke me simbolin e fshatit të tyre, për të treguar se nga cili fshat janë. Geninët ndahen ne skuadra me nga tre veta dhe në krye të çdo grupi caktohet një mjeshtër Jonin për t'i stërvitur. Kjo bëhet për t'u mësuar Geninëve punën në grup dhe që ata te provojnë stilin e jetesës së ninxhave nën mbikëqyrjen e një ninxhe elitar. Organizimi i këtyre skuadrave bazohet në aftësitë individuale të Geninëve, në mënyrë që të ketë ekuilibër midis skuadrave. Kur bëhen Genin, ninxhat nisin të japin kontributin e tyre për ekonominë e fshatit të tyre dhe për këtë shërbim marrin një pagesë të vogël. Ata zakonisht dërgohen në misione të rangut D, i cili është rangu më i ulët i misioneve. Këto misione janë punë pothuajse pa rreziqe ose punë krahu. Geninëve me më shumë përvojë u ngarkohen misione të rangut C, që është një nivel më i lartë se rangu D. Në këto misione, Geninët fillojnë punën e vërtetë të ninxhave. Në disa raste, një Genin mund të jetë në të njëjtin nivel me një Jonin ose edhe më i aftë, por zyrtarisht nuk konsiderohet si një Chunin ose si një Jonin sepse nuk i ka kaluar Provimet Chunin. Një shembull i një Genini që ka shfaqur aftësi të cilat ia kanë kaluar edhe aftësive të Joninëve dhe Kagëve të fshatrave është Naruto Uzumaki.
 
<references/http://en.wikipedia.org/wiki/Ninja_World#Genin>
Anonymous user