Ndryshimi mes inspektimeve të "Metoda didaktike"

15 bytes added ,  7 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: 'Metoda didaktike''' a'' ({{lang-el | didáskein}},'''' të mësojë; Lore e mësimdhënies) është një metoda e mësimdhënies që ndjek një qasje të qëndrueshme shkencore a...)
 
 
'Metoda didaktike''' a'' ({{lang-el | didáskein}},'''' të mësojë; Lore e mësimdhënies) është një [[metoda e mësimdhënies]] që ndjek një qasje të qëndrueshme shkencore apo stil edukativeedukativ për t'u angazhuar mendjen e studentit.
Metoda didaktikdidaktike i e mësimit është në kontrast shpesh me [[dialektika]] dhe [[Metoda Sokratike]]; Termi mund gjithashtu të përdoret për t'iu referuar një metodëmetode specifike didaktike, si për shembull [[metodat e mësimdhënies konstruktiviste | didaktika constructivistkonstruktiviste]] .
 
Didaktike është një teori e mësimdhënies, dhe në një kuptim më të gjerë, një aplikim teori dhe praktikpraktikë i [[Mësimi]]t dhe [[MësimiMësimdhënies]].
Në demarkacionit nga "[[Mathetics]]" (shkenca e të mësuarit), didaktika i referohet vetëm në shkencën e mësimdhënies.
 
Anonymous user