Ndryshimi mes inspektimeve të "Shën Stefani"

31 bytes added ,  6 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
Atëherë dymbëdhjetë Apostujt, mblodhën nxënësit duke i thënë se nuk ishte e drejtë që ata të shpërndanin kohën e tyre në “shërbimin e mensave”, duke lënë pas dore kështu predikimin e Fjalës së Hyjit dhe lutjen, për më tepër kjo detyrë duhej t’i besohej një grupi të tyre prej shtatë vetash, kështu që Apostujt të mund t’i kushtoheshin më shumë lutjes dhe shërbesës.
 
Propozimi u pranua dhe u zgjodhën, Shtjefni, njeri plot fe e [[Shpirti Shenjt|Shpirt Shenjt]], pastaj Filipi, Prohori, Nikanori, Timoni, Parmeni dhe Nikolla, proselit prej Antiokisë; të gjithë Apostujt shtrinë duart; [[Kisha]] ka parë në këtë veprim themelimin e shërbesës diakonale.
 
Në nisjen e kësaj detyre, Shtjefni plot me hire dhe forcë, kryente mrekulli të mëdha mes njerëzve, duke mos u kufizuar në punën administrative por aktive edhe në predikim, mbi të gjitha mes hebrenjve të diasporës, që kalonin nëpër qytetin e shenjtë të Jerusalemit dhe që ai i kthente në fenë e Jezusit të kryqëzuar dhe të ringjallur.
Dita e festës së Sh. Shtjefnit është festë e urdhëruar kishëtare dhe kremtohet më [[26 dhjetor]], për këtë ajo quhet shpesh si dita e dytë e [[Krishtlindja|Krishtlindjes]].
== Shenjt mbrojtës ==
Katedralja e qytetit te [[Shkodra|Shkodres]] mban emrin e proktomartirit Shen Shtjefni.
 
Sh. Shtjefni është shenjt mbrojtës i disa vendeve dhe qyteteve në Itali.
112

edits