Dallime mes rishikimeve të "Ndihmë:Lexuesi"

v
Roboti: Duke korrigjuar ridrejtimet
v (Roboti: Duke korrigjuar ridrejtimet)
----
==Në përgjithësi==
Për të gjurmuar një [[Wikipediawikipedia:ArtikulliÇfarë është një artikull|artikull]] zakonisht përdoret kutia e cila gjendet në [[Ndihmë:Shtylla|rubrikën e majtë]] (shtyllë standarte për të gjitha faqet) të dritares së hapur. Aty gjendet një fushë e pranimit dhe dy susta të mbishkruara me komandat '''Shko''' dhe '''Kërko'''. Në Fushën e pranimit shkruhet emri i artikullit (fjala që duhet gjurmuar). Gjatë shkrimit të fjalës duhet pasur parasysh se krahasimi i saj me regjistrin është i përpiktë shkronjë për shkronjë dhe për këtë duhet shkruar shkronjat e gjuhës shqipe. Pranimi i fjalës bëhet duke shtypur sustën '''Shko''' ose '''Kërko''' varësisht se gjurmoni një artikull apo një listë me atë fjalë.
 
Nëse keni shtypur '''Kërko''' dhe fjala që keni shkruar në fushën e pranimit nuk përputhet me ndonjë fjalë të regjistruar në amzën e projekti do të merrni një listë të fjalëve të përafërta.