Ndryshimi mes inspektimeve të "Namazi"

916 bytes added ,  7 vjet më parë
(Si falet namazi ?)
# Dalja nga Namazi
 
Gjëra që prishin Namazin
== Prishja e namazit ==
{{Kryesor|Prishja e namazit}}Abdestit
Zbulimi i Auretit (minimumi 1/4 e pjesës nga aureti) gjatë Namazit. Këtu duhet pasur shumë kujdes kurrizi.
 
Kthimi i gjoksit drejt një drejtimi tjetër përveç Kiblës.
Namazi ka kushte të caktuara përmes të cilave duhet të kryhet. Njerëzit nga padituria ose nga pa vetëdija (mos përqëndrimi i duhur) gjat kryerjes së namazit qoft vetë ose me [[imam]] bëjnë gabime të shumta të cilat mund të shpien deri në uljen e vlerës së namazit ose edhe prishjen (shkatërrimin) në tërësi që nënkupton ri përsëritjen e namazit.
Folja në namaz (këtu futen dhe rënkimet e të sëmurit). Thotë Zeid Ibn Arkam r.a. Ne në namaz flisnim me njëri-tjetrin deri sa zbriti ajeti I Kur’anit: ‘’ dhe qëndroni drejt në këmbëpërpara Allahut të përulur.‘’ (Bekare, 238) me të cilën u urdhëruam të heshtim dhe na u ndalua të flisim në namaz. Muslim
 
Ngrënja dhe pirja në Namaz. "Ngrënje quhen të gjitha ushqimet që arrijnë masën e një kokrre bizeleje". Bukhari
Që nga para hyrja në namaz, namazi është i prishur nësë personi nuk ka marr abdesin në tërësi ose edhe nëse nuk ka plotësuar tëgjitha obligimet e abdesit.
Të bërit e ndonjë veprimi të tepërt që nuk ka lidhje me namazin (I njëjti veprim 3 herë në një rukne). Muslim
Të qeshurit me zë të lartë e prish namazin dhe abdestin. Të qeshurit me zë të ulët dhe që dëgjohet nga vet personi prish vetëm Namazin. Ndërsa buzqeshja nuk e prish namazin.
Gabimi i qartë në leximin e Kuranit (aq sa ndryshohet kuptimi i ajetit.)
Falja e Namazit të mashkullit krah për krah me femrën qoftë edhe nëna e tij e prish namazin.
Në qoftëse Imami falet në një vend me lartësi sa një parakrah nga niveli ku falet xhemati atëherë namazi është i pa vlefshëm. E ka ndaluar profeti s.a.u.s që imami te ngrihet ne diçka dhe njerrzit të jen poshtë tij në namaz. Darë Kutni.
Ardhja e mundesise se perdorimit te ujit, per ate person qe po fal namaz me tejmum, kjo e prish namazin.
 
== Si falet namazi ==
Anonymous user