Ndryshimi mes inspektimeve të "Dritat e qytezës"

ska përmbledhje të redaktimeve
|TitullFilm={{PAGENAME}}
|TitullOrg={{PAGENAME}}
|VendiProd= Ksamil
|VitiProd= 1983
|Minuta=78:00
|Gjuha=[[Shqip]]
|Genre=
|Mosha=
|Regjisori=[[Fehmi Hoshafi]]
|Skenari=[[Sabri Godo]]
|Romani=
|Kompozitori=[[Tasim Hoshafi]]
|Kamera=[[Niko Treni & Saim Kokona]]
|DrejtorArt=[[Nuri Metani]]
|Prerja=[[Elsa Bushati]]
|Producenti=Shqipëria e Re
|Aktori1=[[Viktor Caro]]
|Aktori2=[[Rabi Hyka]]
|Aktori3=[[Mina Koxhaku]]
|Aktori4=[[Vangjel Agora]]
|Aktori5=[[Liljana Kumbaro]]
|Aktori6=[[Karafil Shena]]
|Aktori7=[[Liza Laska]]
|Aktori8=[[Todi Rupi]]
|}}
Filmi "Dritat e qytezës" prodhim i vitit 1983. Regjia: Fehmi Hoshafi, Skenari: Sabri Godo, Producent: Shqipëria e re , Muzika: Tahsim Hoshafi.
 
=== Përmbajtja e filmit ===
Harizi jeton në qytetin e bukur të Ksamilit. AiNjë kushuri i tij Seferi i cili e viziton, kërkon që edhe ai të mund të jetoj aty. pas aprovimit, ai shfaq shenja dembleizmi dhe parazitizmiparacërie për punën, dhe mundohet të përfitojë ndonjë vend të rehatshëm dheduke falsilikuar raporitin e tij. Duke parë se kurgjërat nuk japo delshkonin siç duhet fillon të shpifëtrillojë ehitori në kurizdërgojëtë tjerëve, ku nuk përjashtohet edhe doktoresha e klinikës, duke dërguar letra anonime. KëtoTana sjellje kërkon nga Harizi ta largojë nga shtëpia e shqetësojnëtyre, bashkëshortenpor ai ndihet i detyruar ta mbajë nga opinioni. Ky qëndrim i Harizit, e tijbën dhe ajogruaja vendose tij Tana, të largohet nga shtëia. Pasi shqyrton qështjen me qetësi, gjenë forcën që të demaskoj Seferin për sjelljen e tij.
 
=== Aktorët ===
 
* [[Viktor Çaro]] Harizi
* [[Rabie Hyka]] Tana
* [[Mina Koxhaku]]
* [[Karafil Shena]]