Dallime mes rishikimeve të "Gëzhoja e vjetër"

=== Përmbajtja e filmit ===
 
Serveti është shokshokë ushterie i vjetervjetër i Pandit. Ky i fundit, është rekrutuar nga agjentët e huaj të kundërspiunazhit për të kërkuar informacione në lidhje me një uzinë ushtarake ku punon shoku i tij Serveti. Për të arritur qëllimet e tij, Pandi e kërcënon Servetin, duke ei bërë shantazhuar''shantazh'' me njenjë gezhojegezhojë te vjetervjetër, me te cilencilën Serveti ka plagosur aksidentalisht një shok të tijin, gjatë shërbimit ushtarak. Serveti refuzon t’i shërbejë Pandit dhe vritet nga ai. Organet e hetusise e zbulojne me sukses Pandin si vrasesin e Servetit ne bashkepunimbashkpunim me "teze Leften" njenjë ish mik i babait te Pandit.