Ndryshimi mes inspektimeve të "Gjuha ndërsllave"

2.591 bytes added ,  7 vjet më parë
U kthye versioni 1365318 i bërë nga 67.55.100.196 (diskutimet)
(see here: http://www.blogplay.pl/2012/07/nie-nie-bedziemy-cenzorem/ THE BEST OF THE BEST - ADAMIC INDOGERMANIC)
(U kthye versioni 1365318 i bërë nga 67.55.100.196 (diskutimet))
{{Gjuha
PO1ackisch
|shtet =
= SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIITTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT...TUskisch
|vendi = Evropa qendrore, lindore dhe juglindore
|folës = 50-100
|renditja =
|familja = [[gjuha artificiale]]
|emëri =
|zyrtare =
|institucioni = [http://s8.zetaboards.com/Slovianski/ Slovianski Forum]
|iso1=
|iso2=
|iso3=
|sil=
}}
{| align="right"
| [[Skeda:Flag Slovjanskogo Jazika.svg|thumbnail|right|150px|Flamuri]]
|}
'''Gjuha Slovianski''' (''Sllavishtja'') është një [[gjuha artificiale|gjuhë artificiale]] [[grupi Sllav|sllave]]. Ajo është krijuar në 2006 nga një ekip i gjuhëtarëve nga vende të ndryshme. Ajo është e kundërta e gjuhës [[Gjuha Interlingua|interlingua]] dhe krahas [[Gjuha Esperanto|esperantos]]. Slovianski shkruhet më dy alfabete: atë [[alfabeti cirilik|cirilik]] dhe atë [[alfabeti latin|latin]].
 
Njohur edhe si '''Medžuslovjanski''' (''Ndërsllavishtja'').
 
== Shembuj ==
=== [[Ati ynë]] ===
==== Latine ====
:Otče naš, ktory jesi v nebah, da svečeno je tvoje imeno,
:da prijde tvoje krolevstvo, da bude tvoja voľa, kak v nebah tak i na zemje,
:hleb naš vsekodenny daj nam tutdeň,
:i izvinij nam naše grehi, tak kak my izviňamo naših grešnikov,
:i ne vedij nas v pokušenje, ali spasij nas od zlogo.
 
==== Kirilic ====
:Отче наш, кторы јеси в небах, да свечено је твоје имено,
:да пријде твоје кролевство, да буде твоја вольа, как в небах так и на земје,
:хлеб наш всекоденны дај нам тутдень,
:и извиниј нам наше грехи, так как мы извиньамо наших грешников,
:и не ведиј нас в покушенје, али спасиј нас од злого.
 
==== Shqiptimi ====
:Otçe nash, ktori jesi v nebah, da svjêçeno je tvoje imeno,
:da prijde tvoje kralevstvo, da bûde tvoja volja, kak v nebah tak i na zemje,
:hljeb nash vsjekogjënni daj nam tutgjënj,
:i izvinij nam nashe grjehi, tak kak mi izvinjamë nashih grjeshnikov,
:i ne vegjij nas v pokûshenje, ale spasij nas od zllëgo.
 
=== Numrat 1-10 ===
* ''Latine:'' '''jedin, dva, tri, četyri, peť, šesť, sedm, osm, deveť, deseť'''
* ''Kirilic:'' '''једин, два, три, четыри, петь, шесть, седм, осм, деветь, десеть'''
* ''Shqiptimi:'' jegjin, dva, tri, çetiri, peq, shesq, sedm, osm, deveq, deseq
 
== Lidhje të jashtme ==
* [http://steen.free.fr/interslavic/index.html Slovianski]
* [http://dict.slovioski.com Fjalori slovianski-anglisht]
 
== Shiko edhe ==
* [[Gjuha esperanto]]
* [[Gjuha ido]]
* [[Gjuha interlingua]]
* [[Gjuha novial]]
 
{{cung}}
 
[[Kategoria:Gjuhë|Slovianski]]
[[Kategoria:Gjuhët artificiale|S]]
[[Kategoria:Gjuhët sllave|Slovianski]]
130

edits