Ndryshimi mes inspektimeve të "Sadakaja"

11 bytes added ,  7 vjet më parë
v
Roboti: Duke korrigjuar ridrejtimet
v (Sadaka u zhvendos tek Sadakaja. Arsyja)
v (Roboti: Duke korrigjuar ridrejtimet)
{{islam}}
'''Sadakaja''' është term arab ''( '''<big>صدقة‎</big>''' )'' që nënkupton dhënjen vullnetare të ndonjë pjese të pa caktuar (në sasi dhe vlerë) të pasurisë përkrah dhënjeve të obligueshme të përcaktuara në [[Feja Islame|Islam]] siç janë [[zekati]]t dhe [[zekatul fitri]]t. Lëmoshat e tilla mund të jipen për projekte të ndryshme, ndërsa zekati vetëm për grupet e përcaktuara në [[Kur'aniKurani|Kur'an]].
 
Lëmosha në Islam ka domethënje te posaçme. Ai i cili jep lëmoshë në emër të Allahu, forcon imanin (besimin) dhe karakterin e tij. [[Ebu Hurerja]] r.a. transmeton se [[Muhammedi]] (paqja qoftë mbi të) thoshte: