Ndryshimi mes inspektimeve të "Safet Banxhoviq"

v
Roboti: Duke korrigjuar ridrejtimet
v (Roboti: Duke korrigjuar ridrejtimet)
'''Safet Banxhoviq''', është lindur 25. dhjetor [[1961]]. në [[Pazari i Ri|Pazarin e Ri]] (N.Pazar) është shkrimtarë dhe historian [[boshnjak]]. Në vitin 1985 diplomoi në Fakultetin Filozifik të [[SarajevëSarajeva|Sarajevës]]s. Studimet posdiplomike i kreu në Fakultetin Filozofik të [[Universiteti i Beogradit|Universitetin e Beogradit]] ku dhe mbrojti magjistraturën në vitin 1989, me temën “ ''Shpërngulja e popullsisë myslimane sllave (Boshnjakëve,Goranëve dhe Torbeshëve dhe të tjerë) nga Sanxhaku, Maqedonia dhe nga Kosova në Turqi (1912.-1970.)”''
Punoi në Institutin për Histori në [[Banja Llukë]], në institutin për mardhënje nacionale në Sarajevë.
Gjatë luftës në Bosnjë punoi dhe veproi në Sanxhakun e Pazarit të Ri, ku udhëhoqi me sukses ''Këshillin për Mbrojtjen e të Drejtave të'' ''Njeriut për Sanxhak'' në Pazarin e Ri, ndërsa tani punon në Institutin Historik në Sarajevë.