Ndryshimi mes inspektimeve të "Dritat e qytezës"

Harizi jeton në qytetin e bukur të Ksamilit. Një kushuri i tij, Seferi i cili e viziton, kërkon që edhe ai të mund të jetoj aty. Pas aprovimit, ai shfaq shenja dembleizmi dhe përtacërie për punën, dhe mundohet të përfitojë ndonjë vend të rehatshëm duke falsilikuar raporitin e tij. Duke parë se gjërat nuk po shkonin siç duhet fillon të trillojë histori në kuriz të të tjerëve, ku nuk përjashtohet edhe doktoresha e klinikës, duke dërguar letra anonime. Tana kërkon nga Harizi ta largojë nga shtëpia e tyre, por ai ndihet i detyruar ta pranojë nga opinioni. Ky qëndrim i Harizit, e bën që gruaja e tij Tana, të largohet nga shtëpia. Pasi shqyrton qështjen me qetësi, gjenë forcën që të demaskoj Seferin për sjelljen e tij.
 
=== Aktorët në role ===
 
* [[Viktor Çaro]] *........Harizi
* [[Rabie Hyka]] *........Tana
* [[Mina Koxhaku]] *........Doktoresha
* [[Karafil Shena]]........
* [[Vangjel Agora]] *........Seferi
* [[Liza Laska]] *........Nëna e Harizit
* [[Liliana Kumbaro]]........
* [[Manushaqe Qenani]].........
* [[Artan Sejko]]........
* [[Petrit Llanaj]] *........Kryebrigadireri
* [[Aristotel Stefani]]........
* [[Teodor Rupi]]........
* [[Brunilda Halluni]]........
* [[Drini Hila]]........