Dallime mes rishikimeve të "Justin Martiri"

682 bytes removed ,  9 vjet më parë
[redaktim i pashqyrtuar][redaktim i pashqyrtuar]
 
Mbrojtja e fesë duke përdorur terminologjinë e gnostikëve ose të judaizantëve rrezikon të krijojë një herezi të re, në qoftë se nuk merret parasysh konteksti i parë i debatit.
 
== Shpjegimet profetike ==
===Përmbushja e profecive===
=== Ardhja e Dytë dhe Danieli 7 ===
=== Një kohë, disa kohë dhe për gjysmën e një kohe ===
Kjo shprehje që haset te Danieli 7,25, do thotë: një vit, dy vjet dhe një gjysmë viti = koha e ngushicës së madhe. Pas 3 vjetësh e gjysmë (një vit, dy vjet dhe një gjysmë viti) ose 42 muaj ose 1.260 ditë. shih Zb 12,6.14), marrëveshja midis diktatorit evropean dhe antikrishtit do të shkelet kur diktatori perëndimor pushton Izraelin dhe e detyron me adhurimin e vetvetes në Tempull. Kështu kombi izraelit do të bjerë në idhujtari (apostazia e madhe, për të cilën bëhet fjalë re 2 Selanikasve 2,3).
 
== Shiko edhe ==