Dallime mes rishikimeve të "Brozi"

39 bytes removed ,  8 vjet më parë
 
== Teologjia ==
Ambrosi paraqiti metodën lindore të interpretimit alegorik dhe, po ashtu, idenë se buka shndërrohet në trup dhe vera në gjak. Ky qëndrim polli doktrinën e transubstantionit,
Ambrosi (339-397) ishte ipeshkvi i Milanos. Ai paraqiti metodën
lindore të interpretimit alegorik dhe, po ashtu, idenë se buka shndërrohet
në trup dhe vera në gjak. Ky qëndrim polli doktrinën e transubstantionit,
ashtu siç u përcaktua në Kuvendin IV lateran më 1415.
Ambrosi paraqiti, gjithashtu, për herë të parë këndimin bashkërisht
Anonymous user