Ndryshimi mes inspektimeve të "Atomi"

359 bytes added ,  7 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
Që atomi është i pandashëm mund te thuhej kur ne nuk e njihnim akoma natyrën e një atomi, tani mund te konfirmojmë që atomet janë te ndashëm sepse edhe humbja e një elektroni do te thotë ndarje e tij. Për me tepër shkenca ka ecur shumë përpara saqë tani është e mundur edhe ndarja e bërthamës së një atomi, ky veprim quhet fision nuklear dhe është i mundur në centralet nukleare.
Atomet e elementve te nryshem bashkveprojne ndermjet tyre dhe gjate ketij bashkveprimi njeri nga elementet ka aftesi te jap elektrone ndersa elementi tjeter është i prirur te marre elektrone ne shtresen e jashtme.
Atomet janë grimca te imëta te materies .Secili lloj i atomeve ka masen e caktuar.Per shembul masa e atomit te hidrogjenit eshte e njohur.Ajo eshte
 
 
 
0.000 000 000 000 000 000 001663 gram
 
 
 
 
Meqenese atomet jane grimca shume te imeta ,masat e tyre nuk mund te maten me peshore
Per kete arsye duhet te perdoret nje njesi e pershtatshme per matjen e tyre.