Ndryshimi mes inspektimeve të "Kategoria e Tretë"

'''Kategoria e Tretë''' është kampionati i nivelit të katërt dhe më minimal të futbollit profesionist në [[Shqipëri]]. Në sezonin 2011-12 morën pjesë 5 skuadra dhe fituesit fituan të drejtën për tu ngjitur në [[Kategoria e Dytë|Kategorinë e Dytë]]<ref>[http://www.sportekspres.com/skedare/2mars.pdf Sport Ekspres faqe 11]</ref>. [[FK Vora]] u shpall kampion dhe sezonin tjetër do të luajë në [[Kategoria e Dytë|Kategorinë e Dytë]]. Skuadrat e renditura të fundit nuk mund të bien nga kategoria, por mund të provojnë sezonin tjetër për tu ngjitur një kategori më lart, ose për një renditje më të mirë.
 
==Ekipet pjesëmarrëse sezoni 20122013-1314 Grupi A==
 
{| class="wikitable sortable"
!Qyteti/Zona
|-
|[[FKKF FarkaBulqiza]]
|[[FarkëBulqizë]]
|-
|[[KF Tirana|Tirana B]]
|[[Tiranë]]
|-
|[[FKKS GostimaValbona]]
|[[GostimëTropojë]]
|-
|[[FK BelshiPashtriku]]
|[[BelshHas]]
|-
|[[FK ShëngjiniInternacional]]
|[[ShëngjinTiranë]]
|-
|[[FK IDS Tirana]]
|[[Tiranë]]
|-
|[[FK Jehona Kozare]]
|[[Kozare]]
|-
|[[FK Shkëndija]]
|[[Tiranë]]
|-
|[[FC Golemi]]
|[[Golem]]
|}
 
==Ekipet pjesëmarrëse sezoni 2013-14 Grupi B==
 
{| class="wikitable sortable"
|-
!Ekipi
!Qyteti/Zona
|-
|[[KF Gostima]]
|[[Gostimë]]
|-
|[[KF Belshi]]
|[[Belsh]]
|-
|[[KF Pojani]]
|[[Pojan]]
|-
|[[FK Teuta B]]
|[[Durrës]]
|-
|[[FK Young Boys]]
|[[Korçë]]
|-
|[[FK Sukthi]]
|[[Katund i Ri]]
|-
|[[FK Maliqi]]
|[[Maliq]]
|-
|[[FK Pajova]]
|[[Pajovë]]
|-
|[[FC Golemi]]
|[[Golem]]
|}