Dallime mes rishikimeve të "Athina"

19 bytes removed ,  8 vjet më parë
 
== Demografia ==
Bashkësia e Athinës ka një popullsi zyrtare prej 745,514 me në popullsi prej 3.2 milion metropolitan duke përfshirë edhe popullsinë periferike.Popullata aktuale,megjithatë, besohet të jetë më i lartë,sepse gjatë regjistrimit-marrjes( të kryera një herë në çdo 10 vjet) ,disa banorë të Athinës udhëtojnë mbrapa në vendlindjet e tyre,dhe regjistrohen si qytetarë lokal atje.Reflektuar këtë pasiguri në lidhje me shifrat e popullsisë, burime të ndryshme i referohen një popullsi prej rreth 5 milionë njerëz për në Athinë. Gjithashtu të pagjetur është një numër të pacaktuar të emigrantëve të paregjistruara, kryesisht me origjinë nga [Shqipëria], vendet e tjera të Evropës Lindore dhe [Pakistani|,Pakistan].Ka disa 200.000 myslimanë që jetojnë në Athinë.Vendi i lashtë i qytetit është përqëndruar në kodër shkëmbore e [Akropolit] Në kohët e lashta në portin e Pireut ishte një qytet i ndarë, por ai tani është zhytur në Athinë më të madhe.Zgjerimin e shpejtë të qytetit të filluar ne vitet 1950 dhe 1960 vazhdon sot,për shkak të kalimit nga një bujqësore për një komb industrial.bujqësore për një komb industrial. [63] Zgjerimi tani është veçanërisht në drejtim të Lindjes së Mesme dhe të Veriut (një tendencë të lidhura shumë me [Eleftherios] ri Venizelos Aeroporti Ndërkombëtar dhe Odos Attiki, të pa pagesë e cila përfshihet në Atikë). Nga ky proces [Athina] ka shumë ish-tokat e ngulfatur dhe fshatra në Atikë, dhe vazhdon ta bëjë këtë.Gjatë gjithë historisë së saj të gjatë, [Athina] ka përjetuar shumë nivele të ndryshme të popullsisë.Zona e Athinës urbane përbëhet nga 55 komuna, 48 të Prefekturës Athinës dhe 7 të Prefekturës kontinent Pireut Athinës dhe 7 të Prefekturës kontinent Pireut. Komunën e dytë më e madhe e zonës urbane, pas qytetit Athinë e duhur, është se i pire, me pas [Peristeri] dhe [Kallithea]. Ajo përfshin 412 km2 (159 sq mi) dhe ka një popullsi prej 3.130.841 (në 2001), që bën atë një nga zonat më të mëdha urbane në bashkimin evropian
 
== Kultura ==
Anonymous user