Ndryshimi mes inspektimeve të "Atomi"

55 bytes added ,  6 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
Atomet e elementve te nryshem bashkveprojne ndermjet tyre dhe gjate ketij bashkveprimi njeri nga elementet ka aftesi te jap elektrone ndersa elementi tjeter është i prirur te marre elektrone ne shtresen e jashtme.
Atomet janë grimca te imëta te materies .Secili lloj i atomeve ka masen e caktuar.Per shembul masa e atomit te hidrogjenit eshte e njohur.Ajo eshte
e perbere nga :protonet(p-),elektronet(e+),neutrone(n0)
 
 
 
Anonymous user