Dallime mes rishikimeve të "Grigori Zinoviev"

ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/32/Grigory_Zinoviev.jpg Grigory Yevseyevich Zinovyev(1883-1936)revolucionare komunist.,lindur ne Yelizavetgrad,Ukraine.Zinonvyev vinte ...)
 
{{shkronja}}
{{dyshim}}
[[http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/32/Grigory_Zinoviev.jpg]]
Grigory Yevseyevich Zinovyev(1883-1936)revolucionare komunist.,lindur ne Yelizavetgrad,Ukraine.Zinonvyev vinte nga nje familje me origjine cifute.Ne vitin 1901 anetaresohet ne Partine Social Demokrate e Punetorve te Rusise,ne te cilen ekzistonte edhe nje fraksion politik i udhehequr nga Vladimir Lenin,qe kishte si qellim permbysjen e monarkise ne Rusi. Ne vitin 1903 partia u nda dhe Zinovyev u bashkua me Leninin duke formuar Partine Bolshevike(Bolshevik=Shumice).Ne vitin 1907 Zinovyev u be anetare i Komitetit Qendror Bolshevik.