Dallime mes rishikimeve të "Kreu i shtetit"

195 bytes added ,  8 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
{{cung}}
PRESIDENTI I REPUBLIKËS
==Shqipëria==
Neni 86.
Sipas nenit 86 të [[Kushtetuta_e_Shqipërisë|Kushtetutës]], Kreu i Shtetit [[Shqipëri|Shqiptar]] është [[Presidenti i Shqipërisë|Presidenti i Republikës]]. Ai përfaqëson unitetin e kombit; për rrjedhim duhet të jetë i zhveshur nga ngjyrat politike. <br>
1. Presidenti i Republikës është Kryetar i Shtetit dhe përfaqëson unitetin e popullit.
Presidentin në Shqipëri e zgjedh [[Kuvendi i Shqipërisë|Paralamenti]] me shumicë të kualifikuar për një mandat pesëvjeçar.
2. President mund të zgjidhet vetëm shtetasi shqiptar që nga lindja, me qëndrim jo më pak se 10 vjetët e fundit në Shqipëri dhe që ka mbushur moshën 40 vjeç.
Mund të kandidohet çdo shtetas shqiptar që nga lindja, mbi 40 vjet, me kusht që të ketë jetuar në Shqipëri 10 vitet e fundit.