Dallime mes rishikimeve të "Planifikimi hapësinor"

v
fixing dead links
No edit summary
v (fixing dead links)
 
'''Planifikimi hapësinor''' është një term që i referohet teknikave dhe proceseve politike që ndiqen, kryesisht nga sektori publik, për të ndikuar në shpërndarjen e popullatës dhe aktiviteteve në një hapësirë gjeografike që mund të jetë e shkallëve të ndryshme. I përkufizuar si i tillë ky term është më i gjerë dhe përfshin të gjitha shkallët e mundëshme gjeografike, [[Planifikimi urban|planifikimin urban]], [[Planifikimi rajonal|rajonal]] apo [[Planifikimi ndërshtetëror|ndërshtetëror]]/[[Planifikimi ndërkombëtar|ndërkombëtar]]. Sistemet e planifikimit hapësinor në botë janë të shumta e të ndryshme.
 
! European Spatial Planning Observation Network Project on Governance – [http://www.espon.eu ESPON 2.3.2]
! European Commission, DG-REGIO – [http://ec.europa.eu/regional_policy/themes/spatial_en.htm EU Compendium]
! European Conference of Ministers responsible for Regional/Spatial Planning – [http://web.archive.org/20071211181615/www.coe.int/t/dg4/cultureheritage/policies/CEMAT/Default_en.asp CEMAT]
! European Space and Territorial Integration Alternative – [http://estia.arch.auth.gr/estia/ ESTIA]
! ISOCARP - International Society of City and Regional Planners – [http://www.isocarp.org ISOCARP]