Dallime mes rishikimeve të "Psikologjia kognitive"

ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: '''Psikologjia kognitive''', është studimi shkencor i aktiviteve mendore të tilla si vëmendja, të folurit, kujtesa, perceptimi, zhgjidhja e problemeve, kriji...)
 
No edit summary
'''Psikologjia kognitive''', është studimi shkencor i aktiviteve mendore të tilla si [[vëmendja]], [[të folurit]], [[kujtesa]], [[perceptimi]], [[zhgjidhja e problemeve]], [[krijimtaria]] dhe mendimi.
Sjelljet studiohen si aktivitete të brendshme të ndërtuara nga trajtimi i informacionit. Funksionet kognitive kanë të bëjnë me:
 
*'''marrjen''' e informacioneve (të përvetësuarit, trajtimi, integrimi i informacioneve, integrimi i imazheve).
 
*'''Depozitimi''' i njohurive (të mësuarit,kujtesa, organizimi i informacioneve).
 
*'''Mendimi dhe Arsyetimi''' (riorganizimi i imazheve, zgjidhja e problemeve).
 
*'''Të shprehurit''' (komunikimi dhe veprimi)